YES VM – unik i verdenssammenheng

YES VM er verdens første og eneste sertifisert økologiske vaginale fuktighetsgiver. Produktet er klassifisert som medisinsk utstyr, er internasjonalt patentbeskyttet, og produsenten er kompromissløst opptatt av at ingrediensene i tillegg til å tilføre fuktighet er spesielt utvalgt for å gi pleie, lindring og næring til slimhinnene – samtidig som kjente skadelige stoffer er utelatt:

 

 • Ingrediensene skal være økologisk dyrkede, helt naturlige, ikke genmodifisert og ikke testet på dyr (cruelty free). YES-produsenten kjempet mot FDA i USA i hele 7 år for å ikke måtte teste ingrediensene i produktene på dyr – og vant fram
 • I motsetning til mange andre fuktighetsgivere er serien fri for bl.a: parabener, hormoner, planteøstrogener, glyserin/glyserol, silikonoljer, petrokjemikalier, palmeolje og propylenglykol – kort sagt fri for ingredienser man vet er skadelige og/eller irriterende for slimhinnene
 • Hele serien produseres i Storbritannia, er godkjent av National Health Service UK (Storbritannias statlige helsevesen), sertifisert av Soil Association UK og anbefales av helsepersonell. YES VM fås på blå resept i England.
 • Alle forpakninger er resirkulerbare. All papp-emballasje er FSC-sertifisert, dette betyr at de er produsert av materiale fra bærekraftig skogbruk eller resirkulert materiale
 • Kommer i to varianter for komplett behandling utvendig (tube 100 ml) og innvendig (applikatorer 6 x 5ml).

Helt nøyaktig tilpasset det vaginale miljøet

Riktige verdier når det gjelder både osmolalitet og pH er avgjørende for å unngå irritasjon og/eller skade i vaginalt slimhinnevev.

 • Osmolalitet:
  WHO (Verdens Helseorganisasjon) anbefaler 380 mOsm/kg som ideell verdi.
 • pH:
  Hos friske voksne ligger vaginal pH på 3,8 – 4,5. Produkter som er ment å være i kontakt med slimhinnene vaginalt bør matche pH her, og ikke ligge over eller under disse nivåene.

For vitenskapelig dokumentasjon om osmolalitet og pH i YES VM, se artikkelen Edwards and Panay, Climacteric 2015

YES VM vaginal fuktighetsgiver er den eneste i vedlagte vitenskapelige artikkel som har riktige verdier når det gjelder både osmolalitet og pH. Det fokuseres vanligvis kun på pH-matching når det gjelder denne produktgruppen, men osmolalitet er like viktig. En fuktighetsgiver bør være iso-osmotisk i forhold til vaginalt vev. Dette betyr at vev som trenger det vil rehydreres, samtidig vil det ikke absorberes eller presses vann inn i vev som ikke trenger det. YES VM er iso-osmotisk.

Hva skiller YES VM fra andre vaginale fuktighetsgivere?

 

 • Inneholder kun naturlige ingredienser, plantebaserte og andre som forekommer i naturen
 • I motsetning til andre fuktighetsgivere inneholder ikke YES vaginal fuktighetsgiver glyserin.
  Produsenten har bevisst valgt det bort da glyserin er en kjent slimhinneirritant som kan gi næring til soppinfeksjoner i underlivet ved en konsentrasjon på under 5%. Ved høyere konsentrasjoner irriteres/skades slimhinnene
 • Ingrediensene er ikke genmodifisert eller testet på dyr
 • Bruk av spesielt utvalgte planter som er gunstige, skånsomme og pleiende for slimhinner og hud
 • Fri for parabener, glyserin, hormoner, parfyme, palmeolje, silikonoljer, petrokjemikalier, propylenglykol, SLS, gluten
 • Fri for syntetiske kjemikalier og alle kjente slimhinne-irritanter
 • Effekten vedvarer minst 3 dager etter påføring
 • Kan brukes av veganere
 • 2 i 1: kan også brukes som glidemiddel
 • Allergivennlig; spesielt utviklet formula for å minimere risiko for allergi

YES VM – del av en anerkjent, prisvinnende serie som selges verden over

YES-serien er relativt ny på det norske markedet, men den er på ingen måte ny og ukjent. Selskapet bak serien, engelske The Yes Yes Company Ltd ble stiftet i 2003.
I dag har de distributører i 30 land, disse eksporterer produktene videre til hele 93 land.

Både produktene og selskapet har vunnet mange priser, de anbefales av helsepersonell, i tillegg har de hatt en enorm medieomtale hele veien.

 

Sertifisert – et ytterligere kvalitetsstempel!

YES VM vaginal fuktighetsgiver er sertifisert økologisk, et ytterligere kvalitetsbevis. Sertifiserte ingredienser garanterer for renhet og kvalitet, samt at ingen skjulte kjemikalier overføres fra produksjonsprosessene. Alle ingredienser forekommer i naturen, er ikke genmodifisert eller testet på dyr. Produkter som inneholder naturlige ingredienser, men ikke er sertifisert, har ikke denne garantien.

YES VM er sertifisert hos Soil Association, Storbritannias ledende økologiske sertifisør.

 

 

Anbefaling: Ved tørrhet i skjeden anbefales behandling med både applikatorer og tube samtidig.

Applikatorer 6 x 5 ml: De ferdigfylte applikatorene tilfører fuktighetsgél diskret og hygienisk innvendig.

Tube 100 ml: Tuben har flipplokk, og er ment for ytre smøring da mange kvinner opplever tørrhet både internt og eksternt. 

 

Bruksanvisning for YES VM Økologisk Vaginal Fuktighetsgiver. Last den ned her: 

Bruksanvisning YES VM Øko Vaginal Fuktighetsgiver

 

YES VM Økologisk Vaginal Fuktighetsgiver Informasjonsark. Last det ned her:

YES VM spec sheet

YES VM Økologisk Vaginal Fuktighetsgiver kan kjøpes her:

Farmasiet.no
Fertil.no
Kondomeriet.no

Kondomeriets butikker