SwimCount™ Sædkvalitetstest er i en klasse for seg 

 

 • Patentert hjemmetest av høy kvalitet
 • CE og FDA godkjent
 • Eneste test med denne teknologien
 • Måler om sædcellene svømmer godt nok til at graviditet er mulig
 • Følger WHO sine grenseverdier
 • Rimelig, diskrét og brukervennlig
 • Basert på lab-teknikken Swim-Up
 • Tester sædkvaliteten på 30 minutter
 • Ingen blanding av kjemikalier
 • Sædprøven brukes direkte
 • Bruksanvisning med tegninger

Gir mannen et klart svar på hans fertilitetspotensiale

SwimCount™ Sædkvalitetstest gir svaret ingen andre hjemmetester på markedet gjør pr i dag: kan sædcellene svømme godt nok til å befrukte et egg?

For å kunne befrukte egget naturlig (ved samleie) må sædcellene klare å svømme til egget i egglederen. SwimCount™ Sædkvalitetstest måler sædcellenes motilitet (evne til å svømme), den absolutt viktigste og avgjørende mannlige faktoren for å oppnå graviditet. SwimCount™ Sædkvalitetstest måler kun antall svømmende sædceller (de lilla sædcellene på illustrasjonen til høyre), altså de som svømmer godt nok til å kunne nå frem til egget i egglederen. Testen gir dermed et direkte svar på mannens mulighet til å gjøre en kvinne gravid.

Om pakningen og innhold:

SwimCount™ Sædkvalitetstest leveres i en eske som inneholder det mannen trenger for å utføre testen, og få svar på hans sædkvalitet, i sitt eget hjem. En god bruksanvisning med enkle illustrasjoner, en prøvetakingskopp, en overføringssprøyte og selve testenheten ligger i esken. Esken har målene H: 179mm B: 63mm D: 63mm og esken med innhold veier 88g.

 

SwimCount er en avansert test med høy brukervennlighet

Utenpå ser testen svært enkel ut, den er i tillegg genialt enkel i bruk: tilsett 0,5ml sæd, dytt en knapp frem og vent 30 minutter – dytt en knapp tilbake og les av svaret. Enklere blir det ikke. Innvendig derimot, er testen svært avansert, og teknologien er patentert.

Man skal kun tilsette sædprøven til testen, innen 30 minutter vil fargen indikere om antallet svømmedyktige (motile) sædceller er over eller under Verdens Helseorganisasjon (WHO) sin grenseverdi for normal sædkvalitet (5 millioner motile sædceller per milliliter). SwimCount gir 96% nøyaktighet når man sammenligner med mikroskopi. Hvis testen viser at konsentrasjonen av motile sædceller er under grenseverdien for normal sædkvalitet, bør mannen oppsøke legen sin for videre testing.

SwimCount™ Sædkvalitetstest versus andre sædtester

SwimCount™ er ikke den eneste sædtesten på markedet, men den eneste hjemmetesten som gir mannen et direkte svar på hans muligheter til å gjøre en kvinne gravid.

I en hver manns utløsning finnes det sædceller av svært varierende kvalitet. Både dysfunksjonelle, døde og levende sædceller er blandet, og bare ytterst få av dem svømmer godt nok til å kunne befrukte et egg. Derfor er det helt uinteressant å vite hvor mange sædceller som finnes totalt i en slik prøve.

De andre sædtestene på markedet (FertilCount, SpermCheck, Clearblue etc) sier at resultatet er topp når totalt antall sædceller er bra, men skiller ikke mellom døde og levende sædceller. Mannen vet dermed ikke om han faktisk kan gjøre en kvinne gravid, fordi han ikke aner hvor mange sædceller han har som er i live, og han vet i hvert fall ikke om de er stand til å nå frem til egget i egglederen hos kvinnen. Dermed vil ikke prøvesvaret fra andre sædtester gi informasjonen mannen trenger. SwimCount™ derimot, viser antallet sædceller som kan svømme godt nok til å nå frem til egget i egglederen, og gir mannen et direkte mål på hans mulighet til å gjøre sin partner gravid.

SwimCount™ Sædkvalitetstest er viktig når man planlegger graviditet

SwimCount™ Sædkvalitetstest distribueres i dag i over 35 land, og i Norge opplever vi stor interesse for produktet fra farmasøyter og leger som har oppdaget hvordan denne testen helt klart skiller seg fra alle lignende tester på markedet. Testen er et viktig tilskudd når man planlegger graviditet ved at mannen tester sædkvaliteten helt i starten av prosessen, og kan avdekke avvik tidligst mulig.

SwimCount™ Sædkvalitetstest bør brukes før eller samtidig som kvinnen tar eggløsningstester:

 • Om paret ikke tar en slik test kan de risikere å prøve i årevis uten å oppnå graviditet, og vil dermed ikke oppdage at det er sædkvaliteten som i noen tilfeller er årsaken til uteblitt graviditet
 • Om sædkvaliteten i følge testen er dårlig, vil man kunne spares for år med prøving og fortvilelse – svaret bidrar til at paret kan søke hjelp og utredning allerede i starten av prosessen
 • Om sædkvaliteten i følge testen er ok og graviditet likevel over tid uteblir, kan man anta at det er andre årsaker som ligger til grunn – og paret kan oppsøke hjelp og utredning i forhold til dette

SwimCount™ i vitenskapelige artikler

Sædkvalitetstesting er et omfattende felt, og gjøres over hele verden etter manual fra WHO. Manualen er på hele 286 sider, og det viktigste i den handler om motilitet, altså sædcellenes svømmedyktighet.

Når sædkvaliteten analyseres på laboratoriet er svømmedyktigheten til sædcellene det aller viktigste (Tomlinson et al. 2013). Her er SwimCount™ like nøyaktig som en laboratorietest – mannen får dermed et reelt bilde av sin sædkvalitet hjemme (Castello et al. 2018).

SwimCount™ er ikke ment som en erstatning for laboratorietesting, men testresultatet gir et klart og tydelig svar på om mannen bør undersøke dette nærmere hos androlog, fertilitetsklinikk eller lignende. SwimCount™ kommer svært godt ut blant sædkvalitetstester som finnes på markedet i dag (Yu et al. 2017).

Advances in Andrology & Gynaecology, Castello et al. 2018
Human Fertility, Tomlinson et al. 2013
Andrology, Yu et al. 2017

SwimCount™ Sædkvalitetstest er svært brukervennlig:

 

 1. Samle prøven begeret. Vent 30 minutter.

2. Rør 10 ganger rundt, og overfør 0,5 ml sæd til testen.

3. Dytt bryteren frem. Vent 30 minutter.

4. Dytt bryteren tilbake. Les av resultatet.

Avlesning av resultatet er enkelt:

Umiddelbart etter at bryteren er dyttet bakover, vil de sædcellene som har klart svømmetesten (og har blitt farget lilla) strømme inn i resultatvinduet. Resultatvinduet er plassert rett ovenfor tegningen av forstørrelsesglasset på selve testen.

På begge sider av resultatvinduet finnes illustrasjoner for å lese av resultatet:

 • lys lillafarge betyr dårlig sædkvalitet
 • middels lillafarge betyr normal/middels sædkvalitet
 • mørk lillafarge betyr normal/svært god sædkvalitet

Ekstra informasjon om resultatet finnes i bruksanvisningen:

Lys lillafarge betyr at konsentrasjonen av motile spermier er <5 millioner/ml. Antall motile spermier er under normalt nivå for fertile menn i henhold til WHO. Menn med lavt antall motile spermier har vist seg å ha lavere sjanse for å gjøre sin partner gravid på naturlig måte, sammenlignet med menn med normalt antall motile spermier.

Middels lillafarge betyr at konsentrasjonen av motile spermier er 5-20 millioner/ml. Antall motile spermier er normalt eller over normale verdier for fertile menn i henhold til WHO. Menn med antall motile spermier innenfor dette området har vist seg å ha gode sjanser for å gjøre sin partner gravid på naturlig måte innen 12 måneder.

Mørk lillafarge betyr at konsentrasjonen av motile spermier er >20 millioner/ml. Antall motile spermier er over normale verdier for fertile menn i henhold til WHO. Menn med antall motile spermier innenfor dette området har vist seg å ha høy sjanse for å gjøre sin partner gravid på naturlig måte innen 12 måneder.

SwimCount™ Sædkvalitetstest bruksanvisning. Last den ned her:

Bruksanvisning SwimCount™ Sædkvalitetstest (NO)

Last ned ytterligere informasjon om SwimCount™ Sædkvalitetstest:

SwimCount™ Sædkvalitetstest Produktark (EN)

SwimCount™ Sædkvalitetstest Brosjyre (EN)