Sædvennlig glidemiddel til bruk under samleie når graviditet er målet

 • Lager optimale omgivelser for sædcellene
 • Legger til rette for sædcellenes overlevelse
 • Lager ideelt miljø og pH-verdi for befruktning
 • Øker motiliteten (bevegelsen) til sædcellene
 • Øker fremkommeligheten for sædcellene
 • Har optimal osmolalitet (ionekonsentrasjon) for sædceller
 • Inneholder naturlig arabinogalactan – en antioksidant som beskytter sædcellene
 • Arabinogalactan reduserer den osmotiske barrieren slik at sædcellene enklere og raskere når livmoren

 

 

Kan korte ned ventetiden

Prefert® Vaginal Gel maksimerer sjansene for graviditet ved å lage optimale omgivelser for sædcellene, øke sædcelleaktiviteten, sørge for rett pH og legge til rette for befruktning. Anbefales til alle som planlegger og ønsker graviditet.

Om pakningen og innhold

Prefert® Vaginal Gel leveres i en eske med åtte engangsapplikatorer som er hygieniske og enkle i bruk. Denne måten å bruke produktet på er ikke tilfeldig valgt. Prefert® Vaginal Gel er til bruk for å optimalisere befruktningsmiljøet i vagina, og gelen må derfor plasseres godt inn i vagina før samleie.

Parabenfri med optimal pH og osmolaritet

Prefert® er uten parabener, og brukes før samleie i tiden rundt eggløsning for å maksimere sjansene for graviditet. Under eggløsning forandrer livmorhalssekretet seg og pH øker. Sædcellene trenger også høy pH for å klare seg. Prefert® er designet for å ligne mest mulig på det naturlige livmorhalssekretet med høy pH og optimal osmolaritet. Prefert® er CE-godkjent i Europa, og selges reseptfritt som medisinsk utstyr.

Prefert® maksimerer sjansene for graviditet

Når graviditet planlegges er det viktig å legge til rette for en vellykket befruktning. Sædcellene svømmer best i væske med høy pH og optimal osmolaritet/ionekonsentrasjon. Prefert® er utviklet spesielt for dette formålet, er uten parabener og silikoner og brukes før samleie i tiden rundt eggløsning for å maksimere sjansene for graviditet.

Under eggløsning forandrer livmorhalssekretet seg, og pH øker. Sædcellene er helt avhengige av høy pH for å overleve. Prefert® er designet/formulert med høy pH og optimal ionekonsentrasjon for å etterligne kvinnens naturlige livmorhalsslim (fertil sekret, cervical mucus), og lager derfor et optimalt miljø for befruktning.

pH i skjeden varierer gjennom kvinnens syklus – sædceller er avhengig av høy pH for å overleve

De fleste dagene i kvinnens syklus er pH i skjeden lav, rundt 4-4,5. Den lave pH-verdien beskytter underlivet mot uønskede bakterier og sopp. Sædcellene overlever ikke ved lav pH, derfor øker pH i skjeden kraftig i tiden rundt eggløsning til 7-7,5 for å legge til rette for befruktning.

En av årsakene til at det kan være vanskelig å bli gravid er at kvinnen har lav pH i skjeden også i tiden rundt eggløsning. Dersom pH ikke øker naturlig til et sædvennlig nivå i tiden rundt eggløsning vil ikke sædcellene være i stand til å befrukte egget, og graviditet uteblir.

Naturlig fertilitet
Noen par blir enkelt gravide, men for at dette skal skje må én nøkkelfaktor være tilstede: naturlig fertilitet. Selv små forstyrrende faktorer kan påvirke fertiliteten – 1 av 6 par i fertil alder opplever ufrivillig barnløshet.

Tradisjonelle glidemidler gjør vondt verre

Når graviditet ønskes og planlegges har man samleie når eggløsningstesten er positiv. Samleiene må skje på gitte tidspunkter i en kort periode, og er ikke nødvendigvis basert på lyst. Mange par har dermed behov for glidemidler, og velger ut fra manglende kunnskap helt tradisjonelle glidemidler med lav pH.

 • Hos par hvor kvinnen har lav pH i skjeden også i tiden rundt eggløsning vil man kunne oppleve at graviditet uteblir, og det gjør vondt verre når den lave pH i tradisjonelle glidemidler i tillegg svekker sædcellene/dreper dem.
 • Bruk av tradisjonelle glidemidler (istedenfor sædvennlig glidemiddel som øker pH i skjeden og lager optimalt miljø for sædcellene) kan i slike tilfeller – selv om mannens sædkvalitet er normal – være årsaken til at naturlig graviditet uteblir.
 • Par (hvor kvinnen har normal pH i skjeden rundt eggløsning) som bruker tradisjonelle glidemidler med lav pH som svekker/dreper sædcellene kan oppleve at graviditet uteblir – selv om mannens sædkvalitet er normal