FemmyCycle™ Menskopp har patentert lekkasjesikker design:

FemmyCycle™ er laget spesielt for dagens aktive og miljøbevisste kvinner. Den gir opp til 12 timers bekymringsfri beskyttelse mot lekkasje under mensen. Uansett om kvinnen driver med yoga, løping, sykling, svømming eller søvn, er det trygt med FemmyCycle™.

FemmyCycle™ er den eneste menskoppen som er utviklet av en lege. Den har en helt unik design, og er laget av ren medisinsk silikon.

 

 

 

Det patenterte utseendet har minst tre fordeler sammenlignet med tradisjonelle menskopper:

 

 • Den har en kant som bøyes innover før bruk slik at den ikke lekker, og utover når den skal rengjøres.
 • Den har en myk ring i bunnen som ikke stikker, og som er enkel å bruke når menskoppen skal ut.
 • Den har en fasong som er vid i bunnen og smalere øverst. På den måten sitter den bedre på plass.

FemmyCycle™ kommer i tre ulike varianter for å passe de aller fleste kvinner:

 

 • Petite: Den størrelsen som passer for yngre kvinner, kvinner som ikke har født vaginalt, og små kvinner (til venstre i bildet til venstre).
 • Regular: Den størrelsen som passer de aller fleste voksne kvinner, kvinner som har født vaginalt, eller som blør mye (til høyre i bildet til venstre).
 • Low Cervix: Den størrelsen som passer kvinner med lav livmorhalstapp/kort vaginal kanal (i midten i bildet til venstre).

For å finne den størrelsen som passer best, må kvinnen måle avstanden fra skjedeåpningen til livmorhalsåpningen med en finger. For en nøyaktig måling skal det måles mens kvinnen har mensen fordi livmorhalsen synker ned mot skjedeåpningen da.

FemmyCycle™ er utviklet av lege, spesialist på kvinnehelse:

FemmyCycle™ er utviklet av opphavsmannen bak FemCap™ hormonfri prevensjon, den amerikanske legen Dr. Alfred Shihata. Han arbeider for å kombinere klinisk erfaring fra pasientkontakt med forskning som øker livskvaliteten for pasientene. Han har 30 års erfaring med forskning på kvinnehelse, og har spesialisert seg innen bl.a. prevensjon og seksuelt overførbare sykdommer.

Dr. Shihata registrerte at det er lite innovasjon innen kvinnelige hygieneprodukter for mensbeskyttelse.

Han utviklet derfor  FemmyCycle™, menskoppen med den patenterte, lekkasjesikre, traktformede åpningen som gjør at koppen kan tippes til siden, og til og med opp ned, uten å lekke. Sjansen for lekkasje elimineres dermed når koppen tas ut. Den avrundede formen gir et større volum, det er plass til mer væske til tross for at den er kortere enn andre kopper.

I tillegg utviklet han en variant spesielt tilpasset kvinner med lav livmorhals/kort vaginalkanal. Dermed er det ikke lenger slik at kvinnens anatomi står i veien for at også disse kvinnene kan bruke menskopp. Ingen andre menskopper på markedet kan brukes av de som har disse utfordringene. FemmyCycle™ er altså for alle. 

 

Om pakningen og innhold:

FemmyCycle™ kommer i en eske som inneholder selve menskoppen, en oppbevaringspose og en bruksanvisning på norsk og engelsk. FemmyCycle™ regnes ikke som medisinsk utstyr, men som et ordinært hygieneprodukt for kvinner, på lik linje som bind og tamponger.

FemmyCycle™ Petite:

Volum: 9-10 ml
Høyde under bruk: 3,8 cm
Høyde ved tømming: 5,7 cm
Diameter: 3,1 cm

FemmyCycle™ Regular:

Volum: 18-25 ml
Høyde under bruk: 5,0 cm
Høyde ved tømming: 7,6 cm
Diameter: 3,1 cm

FemmyCycle™ Low Cervix (11-15ml):

Volum: 11-15 ml
Høyde under bruk: 4,4 cm
Høyde ved tømming: 5,0 cm
Diameter: 3,8 cm

Slik skiller FemmyCycle™ seg fra tradisjonelle menskopper:

Designet er annerledes enn alle andre menskopper på markedet. FemmyCycle™ er formet som et avrundet vinglass med en myk, fleksibel uttaksring og lekkasjesikker brettekant (dobbelvegg). Tradisjonelle menskopper er trakt-formet, bred øverst og smal nederst med en ofte litt hard og stiv uttaksstamme, og mangler lekkasjesikker brettekant.

 

 • Eneste menskopp som også kan brukes av kvinner med lav livmorhals eller kort vaginalkanal. Kvinner med lav livmorhals kan ikke bruke tradisjonell menskopp (uavhengig av merke) da disse er for lange ifht avstanden mellom livmorhals og skjedeåpning. FemmyCycle™ er den eneste menskoppen på markedet som kan brukes av alle kvinner.
 • Midten av koppen er det bredeste punktet. Dette gjør at en større del av overflaten er i kontakt med skjedeveggen, noe som reduserer muligheten for at koppen skal gli/bevege på seg.
 • Eneste menskopp på markedet med det smaleste punktet øverst istedenfor nederst på koppen. Den runde vinglass-fasongen (smal øverst og bred nederst) er med på å forhindre at menskoppen kan presses ut. Tyngdekraften jobber med den for å holde den på plass. Trakt-fasongen andre menskopper har (bred øverst og smal nederst) gir dermed ikke samme sikkerhet.
 • Patentert, FDA-godkjent.
 • Vegansk og cruelty free
 • FemmyCycle™ har en utbrettbar lekkasjesikker kant (dobbelvegg). Tradisjonelle menskopper mangler dette og har en bred åpen topp som kan gjøre det utfordrende å ta ut koppen uten å søle.
 • I motsetning til andre menskopper er FemmyCycle™ «glatt»: den er helt fri for logotrykk, huller etc. Dette forenkler rengjøring i tillegg til at man unngår å gi grobunn for bakterier og virus.
 • Kan sitte på plass i opptil 12 timer.
 • Mykere og tynnere silikon gjør koppen mer behagelig å sette inn, mer behagelig å bruke, og enklere å ta ut.
 • Myk, fleksibel ring som gjør uttak enklere ved å gi godt grep. Tradisjonelle menskopper har en fast og av og til litt hard uttaksstamme, og er en av grunnene til at disse kan være ukomfortable i bruk; stammen kan gi en stikkende følelse i skjedeveggen selv om den kuttes til ønsket lengde.
 • Kanten på FemmyCycle™ gjør at det alltid er litt luft igjen under brettekanten på koppen. Derfor er det unødvendig med hull i koppen, som på andre menskopper er helt nødvendig for å bryte vakuumet som oppstår når koppen settes på plass.
 • FemmyCycle har tre størrelser. Størrelsene er basert på livmorhalsens plassering. Andre menskopper har oftest to størrelser, en før og en etter fødsel.
 • FemmyCycle™ er laget av 100% medisinsk silikon
 • Fri for: latex, plast, PVC, akryl, BPA, fargestoffer
 • Miljøvennlig – avfallsfri, ingen skadelige kjemikalier, gjenbrukbar i opptil 2 år

Prisvinnende:

Med Device & Diagnostics Expo ga FemmyCycle «Why Didn´t I Think of That?»-prisen to år på rad (2012 og 2013) for et åpenbart udekket behov.

Physicians News Network rapporterte etter prisutdelingen:
«San Diego-based FemCap Inc. was recognized by the event judges as the most innovative company, while holding the greatest market potential».

FemmyCycle™ menskopp kan kjøpes her:

Fertil.no
Bæreglede, Wessels gate 8, 0165 Oslo
Bereglede.no